Scooter Planet

Scooter omkeuren van blauw naar geel kenteken

Heb je  een bromfiets, bromfiets of bromfiets van 25 km/u, wil je deze ombouwen naar een bromfiets, bromfiets of bromfiets van 45 km/u? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij kunnen het technische gedeelte voor jou regelen en zetten hem om van een blauw naar geel kenteken.

Waarom een scooter omkeuren van blauw naar geel kenteken?

Er zijn veel redenen om je snorfiets om te bouwen naar een bromfiets. Een van de meest voorkomende redenen is dat je nu op een snorfiets ook verplicht een helm op moet.  Als je een helm moet dragen, kan je net zo goed genieten van het voordeel van een bromfiets, namelijk de snelheid. Bromfietsen kunnen 45 km/u rijden. Dat is dus een stuk harder als een snorfiets kan.

Laat je scooter 45 kilometer per uur rijden

Je hoeft je oude betrouwbare snorfietsen niet te verkopen om vervolgens een bromfiets te kopen. Je kan hem namelijk gewoon om laten keuren van blauw naar geel kenteken. Wij kunnen jouw scooter of snorfiets 45 kilometer per uur laten rijden zonder concessies te doen aan garantie, betrouwbaarheid of levensduur. Elke bromfiets of scooter kan probleemloos met een snelheid van 45 km/u rijden.

Brommers en scooters kunnen zelfs wanneer ze wat harder rijden dan hoort, de fabriek verlaten, veel sneller dan Nederland toestaat. Nederland heeft de termen bromfiets en snorbrommer bedacht en heeft een bijbehorende maximumsnelheid. Daarom heeft de fabrikant aanpassingen gedaan en zogenaamde snelheidsbegrenzers geplaatst om aan de Nederlandse regelgeving te voldoen. Wij kunnen ervoor zorgen dat je met een snorfiets veilig 45 kilometer per uur kunt rijden. De overstapkosten verschillen per merk en model. Als je de exacte prijs wilt weten, kan je het beste contact met ons opnemen.

Scoter laten omkeuren in Amsterdam? Dat kan bij ons!

Wanneer je scooter of bromfiets is aangepast, kan je een afspraak maken bij de ons. Wij van Scooterplanet kunnen jouw scooter ombouwen van snorfiets naar bromfiest en maken hem daarna voor jou keuringsklaar. Natuurlijk moet je dat nog wel aan de verzekeringsmaatschappij laten weten, anders denken ze dat je nog een scooter hebt. De premie blijft hetzelfde.

Wat te overwegen?

Het kost wat tijd en geld om over te schakelen en opnieuw te keuren, maar het grootste voordeel is dat je jouw betrouwbare snorfiets niet hoeft te verkopen en een andere te kopen (met alle risico’s van dien). Nadat wij hem hebben omgebouwd en direct keuringsklaar hebben gemaakt, kan je er meteen weer gebruik van maken. Het omkeuren van jouw snorfiets tot bromfiets is in een dag geregeld, daarnaast moet je ook nog een kentekeplaat aanvragen. In de meeste gevallen is het verkrijgen daarvan ook dezelfde dag geregeld, zo niet zal dit tot maximaal 24 uur na aanvraag duren. Hier onder zullen we een overzicht plaatsen met alle kosten.

Waar moet uw voertuig aan voldoen?

  • Uw voertuig gaat van een maximale snelheid van 25 naar 45 km/u. Dit controleren we daarna met een gps-meting.
  • Wij houden een korte inspectie waar we verschillende punten nalopen zoals: remlicht, geluid van het voertuig en andere technische aspecten. Uw voertuig moet namelijk wel gecheckt worden op een aantal punten voordat wij zomaar de maximale snelhuid kunnen verhogen.
  • Daarna wordt het nummer van het voertuig gecheckt of er geen blokkerende status op zit voor bijvoorbeeld diefstal o.i.d.
  • Wij controleren of de snelheidsmeter klopt, verlicht is en goed werkt. Het is namelijk belangrijk dat deze goed zichtbaar is en ook de juiste snelheid aangeeft.

 

Scooter direct omkeuren? Dit zijn onze tarieven

Op deze pagina