Scooter Planet

Accu Vervangen

Accu vervangen?

Wilt u de accu van de scooter vervangen? Wanneer vervang je de batterij? En wat is dan de beste keuze? U kunt kiezen uit vele soorten, waaronder:  Gel, lood, lithium, onderhoudsvrij, zuurvrij, etc. In deze blogpost bespreken we de verschillen tussen varianten en hoe je je oude accu kunt vervangen. Opladen kan bijvoorbeeld de levensduur verlengen.

Hoe kom je er nou achter dat jouw accu niet meer goed is en dus aan vervanging toe is? Dat herken je aan kleine dingen zoals dat hij al slechter start. Wanneer hij voorheen na 1x kicken al startte, moet je nu al bijna 5x kicken voordat hij start. Daarnaast kan je het merken aan de functies waarvoor elektriciteit voor nodig is beginnen uit te vallen zoals bijvoorbeeld het knipperlicht. Als dit al minder wordt kan je al met zekerheid zeggen dat je accu weinig power meer in zich heeft, waardoor het vermogen begint te verliezen. 

Nieuwe accu kopen 

Als je van plan bent om een nieuwe accu voor je scooter te kopen moet je goed opletten dat je een accu kiest met hetzelfde ampère en volts. Dit is omdat als je een zwaardere accu neemt de andere onderdelen zoals de dynamo dit niet kan verwerken. Daarnaast zijn er ook nog heel veel verschillende soorten accu’s, je hebt namelijk gel-, lood- en lithiumaccu’s

De lithiumbatterijen zijn van de nieuwste generatie. Lithium wordt steeds vaker gezien en ook smartphones bevatten lithium. Ze kunnen snel en eenvoudig worden opgeladen, met minimale zelfontlading. Ze hebben ook een bijzonder goede levensduur. Ze zijn wel over het algemeen wat duurder om aan te schaffen.

Scooter Planet is absoluut de specialist op het gebied van scooter accu’s.

Wij hebben voor elk soort scooter accu’s op voorraad die wij er ter plaatse of bij ons in de werkplaats in kunnen zetten terwijl u wacht.

Voor meer informatie of prijzen bel of mail ons dan!

Contact ons